Ovaköy İlkokulu
OVAKÖY MAH. OVAKÖY KÜME EVLERİ OVAKÖY ILKOKULU BLOK NO: 62 YEŞİLLİ / MARDİN

VİZYON

Öğrencilerimizin bireysel ilgi ve yetenekleri bağlamında potansiyellerini en üst seviyeye getiren, üyesi oldukları etnik yapı ve konuştukları dili dikkate alarak eğitim veren, okulla bağlarını geliştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON

Çağın yeniliklerine ayak uyduran ve ülkemizin her alanda istihdam ihtiyacını karşılayabilecek özgün bireyler yetiştirmektir.

Kütüphane Kitap Sayısı :2050

08.40-14.20

Soba

Mardin/Yeşilli Merkeze 15 km ilçeye 12 km uzaklıkta.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Ovaköy, Mardin ilinin Yeşilli ilçesine bağlı köyüdür. Halk dilinde Bi Kêrê olarak bilinen köy, cumhuriyetin kurulmasıyla Ovaköy adını almıştır. Eski bir Süryani köyü olarak bilinen köyde, Deyr-ul Zafaran Manastırına ait bir su değirmeni ve eski Süryani evleri bulunmaktadır. Coğrafi konumu sebebiyle içinde bulunduğu ovanın iklimsel özelliklerini taşımaktadır. Civardaki köylerin geçiş güzergahında bulunan köy, Kurumi, Kalenderi, Bilali ve Zınnari ailelerine ev sahipliği yapmaktadır.